Vadnai Jonatán arany- és ezüstérmes az Eb-n

vadnai10Vadnai Jonatán Európa-bajnoki arany- és ezüstérmet szerzett a vitorlázók Laser Standard kategóriájában Splitben, ahol az U19-es mezőnyben kontinenselső lett, az U21-es korosztályban pedig másodikként végzett.

A fiatal versenyző a 21 éveseknél az utolsó futamban kieső helyen, huszonötödikként ért célba, így nem tudta megelőzni a címvédő spanyol Joel Rodriguezt. Az U19-eseknél viszont fölényesen győzött. A horvátországi nyílt Európa-bajnokságon 29 nemzet 85 versenyzője vett részt.

vadnai40

Vadnai Jonatán a spliti sikerek előtt két héttel a kieli világbajnokságon is remekelt, hiszen ott két világbajnoki aranyat gyűjtött, az U21-es és az U19-es korosztályban is diadalmaskodva. A 18 éves magyar versenyző így már hatszoros korosztályos világbajnoknak és háromszoros Európa-bajnoknak vallhatja magát.

vadnai30

Az utolsó futamról friss Eb-érmesünk a következőket nyilatkozta: „Nem esett jól, hogy öt másodperccel a rajt előtt megfütyültek, utána pedig nem sok esély maradt feljönni, mert egy rövid futamon külső körön voltunk és raumban nagyon elfújta a szél az elejét. A szél misztrál irányból fújt, mintegy 10-13 csomóval, ami néha leállt 5-re. Egész héten nem a szokott termik fújt, amikor bejön a jobb oldal, hanem ezúttal nagyon meglepő dolgokat művelt”.

vadnai20

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!