Vadnai Benjamin lépéselőnyben

Véget ért a Laser Strandard világbajnokság, amelyen Vadnai Benjamin a 23., öccse, Jonatán pedig a 36. helyen végzett. Ezzel Benjamin nyerte a kettejük között zajló olimpiai válogatót.

Vadnai Benjamin 23. lett a világbajnokságon (az olimpián ez 16. lenne, mert ott nemzetenként csak egy versenyző indul.) „Nem tudtam kihozni magamból a maximumot és Jonatánt is sajnálom, mert sokkal több van benne. Amúgy ez egy nagyon jó eredmény, mert a top 20-30 nagyon szoros, kevésen múlott, hogy bemenjek a top 15-be. A hibákat kell elemezni, átgondolni és az olimpia a fő cél, ott szeretnék 1-10-ben végezni, ez csak az első állomás volt az odáig vezető úton az évben” – értékelt a hunsail.hu-nak.

Vadnai Jonatán a 12. futamban 36.-nak jött be és az összetettben is így zárt. A verseny végén eddigi pályafutása mélypontjának nevezte a melbourne-i vébét. „A magabiztosság hiányzott leginkább. Nem feküdt nekem az a vitorla, amit a vébére kaptunk, soha nem voltam biztos az állításokban”- mondta Vadnai Jonatán, aki elárulta, hogy az igazi célja a 2024-es párizsi olimpia, ott szeretne éremesélyesként indulni.

A világbajnokságot a német Philipp Bühl nyerte 26 ponttal, az ausztrál Matt Wearn (38) és a horvát Tonci Stipanovic (64) előtt – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!