Vadnai Benjamin is ott lehet az olimpián

Laser Standard osztályban is lesz magyar versenyező a tokiói olimpián, Vadnai Benjamin a világbajnokságon elért 20. helyével megszerezte a harmadik magyar részvételi jogot.

Újabb hajóosztályban kvalifikált a tokiói olimpiára a magyar vitorlázás, a japán Szakaiminatóban rendezett Laser Standard világbajnokságon kiosztható újabb öt olimpiai kvóta egyikét a 20. helyen végzett Vadnai Benjamin szerezte meg.

Kiváló vitorlázónk – aki már részt vett a 2016-os riói olimpián is Laser Standard osztályban – a verseny során végig kvótás helyen állt, a legjobb pozíciója az első nap utáni 5. volt, a legrosszabb a 21., a mindent eldöntő utolsó versenynap előtt a 16. pozíciót foglalta el. A döntő utolsó két futamában egy 20. és egy 39. helyet ért el, ezzel az összetett listán a 20. helyen végzett. Testvére, Vadnai Jonatán a verseny 11. és 12. futamában a 26. és a 36. helyen futott célba, így a 31. helyen zárta a világbajnokságot. A világbajnoki címet az ausztrál Tom Burton szerezte meg, aki a vége előtt két nappal, az első két döntő futam után állt az élre és vezető pozícióját végig meg is tudta tartani.

A tokiói olimpián 35 induló lesz a Laser Standard osztályban. A tavalyi aarhusi összevont World Sailing világbajnokságon 14 indulási jogot lehetett megszerezni, ott Érdi Mári Laser Radialban, Berecz Zsombor pedig a finndingi osztály világbajnoki címét megnyerve szerzett ötkarikás indulási jogot – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!