Vadnai Benjamin 17. lett a vb-n

Vadnai Benjamin 17. helyen végzett Splitben az olimpiai Laser Standard hajóosztály világbajnokságán, ahol 53 nemzet 147 vitorlázója versenyzett. Magyar versenyző ebben a hajóosztályban még soha nem végzett az első húszban világbajnokságon.

Ugyanilyen eredménnyel 2018-ban az aarhusi világbajnokságon azonnali biztos olimpiai kvalifikációt lehet majd elérni. Vadnai Benjamin a nemzetek sorrendjében 11. helyet ért el a világbajnokságon. A tokiói olimpián Laser Standardben 35 nemzet vehet majd részt. Öccse, az ötszörös korosztályos világbajnok Vadnai Jonatán 37. helyen végzett a tízfutamos vébén.

Tegnap egy délnyugatról érkező markáns viharfront miatt már nem rendeztek újabb világbajnoki futamot az Adrián, amely így tízfutamos lett. Újabb futammal Benjamin jó eséllyel inkább előre léphetett volna, hiszen egyre javult a teljesítménye, megjött az önbizalma és erős szélben is jó már a sebessége. A helyezései: 7., (18.), (25.), 11., 7., 13., majd az Arany csoportban 8., 15., 10., 13.

Magyar laseres korábban nem ért ilyen magasságokba az olimpiai Laser Standard világbajnoki mezőnyben, Berecz Zsombor legjobb laseres vébéeredménye 24. volt a londoni olimpia előtt. Az elmúlt években pedig a magyar laseresek általában az Arany csoportba kerülésért küzdöttek, ami általában az 50–60. helynél jobb teljesítményt igényelt a selejtezőkön. Ez csak Tomai Balázsnak sikerült két alkalommal. 2015-ben 50. lett (amivel olimpiai szintet teljesített), 2016-ban pedig 55.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!