Útnak indult az első hibrid óceánjáró

2019. november 18.
Címkék :

A norvég Hurtigruten az év elején mutatta be hibrid meghajtású óceánjáróját, amely az első ilyen jármű. A hajó jelenleg egy 18 napos próbaúton vesz részt.

Az MS Roald Amudsen alacsony kéntartalmú dízelolajjal működik, a Rolls-Royce motorokat akkumulátorok egészítik ki, ezek együttes működése mintegy 20 százalékkal csökkenti a hajó szennyezőanyag-kibocsátását. Bár a környezetkímélő szempontok nagyon fontosak, a hajót luxuseszközökkel szerelték fel, hogy az utazóközönség semmiben se szenvedjen hiányt.

A szeptemberi monacói jachtshow-n mutatták be a 140 méter hosszú jachtot, amely jelenleg az Antarktisz környékén halad, 450 utassal a fedélzetén. A túra a chilei Valparaísóból indult, innen a hajó áthaladt a Drake-átjárón, három napot tölt az Antarktiszon, végül visszatér a chilei Punta Arenasba.

Nemcsak a hajó meghajtása forradalmi, a luxuskiegészítők sem mindennapiak. Található a jachton feszített víztükrű medence, üvegfalú szauna, három étterem meg jó néhány luxuskabin. A kabinoknak saját teraszuk van, ahol jakuzzi is található. A szauna- és wellnessközpontból remek kilátás nyílik az óceánra.

A csökkentett szennyezőanyag-kibocsátás mellett a fenntarthatóságra is odafigyeltek: nincsenek egyszer használatos műanyag eszközök a hajón, a személyzet ruhája tengerben talált és újrahasznosított műanyagból készült.

A hajóra a jegyek fejenként 14 720 dollártól (mintegy 4,3 millió forinttól) indulnak, de a luxuskabinok ára felkúszhat 6,7 millióra is – írta a player.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!