Útjára indították az amerikai rombolót

2019. március 20.
Címkék :

Mintegy két évvel a hadrendbe állítás és némi javítás után elindult a U.S.S. Zumwalt (DDG-1000) romboló első éles bevetési időszaka.

Az első látogatásra a Vancouver-szigeten lévő haditengerészeti bázison kerül majd sor. Az egység parancsnoka megemlítette, hogy a hadrendbe állítás után a legénység elvégezte a karbantartási és felülvizsgálati munkálatokat, amit kiegészített a fejlett fegyverrendszerek integrálása. Vagyis további képességekre tettek szert, amire mindenképpen szükség lesz, hiszen az amerikai haditengerészet által támasztott igények az utóbbi időben kibővültek.

A Zumwalt nagyjából 30 méterrel hosszabb, mint az Arleigh Burke-osztály képviselői, meghajtásáról két, a Rolls-Royce által leszállított turbina gondoskodik, amelyek 78 megawattos (105 ezer lóerős) teljesítményükkel az új elektromos fegyverrendszereket is kiszolgálják majd. Ehhez két gépágyú, valamint 80 rakéta csatlakozik, az említett elektromos fegyverrendszerek pedig később egészítik majd ki a kínálatot – írta az sg.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!