Utcaszínház lesz a Balaton partján

2023. április 1.
Címkék :

Újdonságokkal és minden eddiginél színesebb programmal jön idén az ötödik Bondoró. Nemzetközi utcaszínházi attrakciók sokasága, nagykoncertek és egy új helyszín várja azokat, akik ellátogatnak az eseményre.

Az 5. Bondoró Nemzetközi Utcaszínház Fesztivált közvetlenül a Balaton partján, Balatonalmádiban tartják, a magyar előadók mellett tíz nemzet 24 nemzetközi produkcióját láthatja a közönség június 30. és július 2. között. Gólyalábasok, cirkuszművészek, tűzzsonglőrök attrakcióinak hátterét a vízparti panoráma szolgáltatja. Ezt az adottságot kihasználja Székely Andrea vízi bábszínházi előadása, amelyet Tündérkönnyek címmel ősbemutatóként a Bondorón láthat először a közönség.

Lesz vízen járás tűzzel és szaxofonnal, tűzshow és légtornász-bemutató, porondra lép Papito, az argentin bohóc és Dr. Bubbles, az óriásbuborék-fújó. Világjáró marionettek, óriásbábok, Robin Hood története, Manómese szórakoztatja többek között a nagyérdeműt. A veszprémi Kabóca Bábszínház is fellép. Zenepavilon néven új pop-up helyszín bukkan fel a fesztiválon, amely a MeseLiget különleges pontjaként képzőművészeti programoknak és akusztikus minikoncerteknek ad otthont, többek között Debreczeny Zoltán festőművész Keréktárlat című kiállításának.

Zenés estre hív Pokorny Lia színésznő, Lovasi András szólóesttel érkezik. Láthatjuk Grecsó Krisztián és Szabó Balázs közös előadását. A váratlan, vidám forgatagként kavargó, világító óriásbábok az idén hazai és nemzetközi társulatok jóvoltából csöppennek közénk. Egy cseh csapat a fesztivál mindhárom napjára különféle izgalmas ,,walking act” performance-okkal készül, szebbnél szebb kosztümökben láthatjuk majd őket, és zenés felvonulásokhoz csatlakozhatunk.

Találkozhatunk még zenemasinával, de akár jósoltathatunk magunknak. Könnyűzenei nagykoncerteket hallhatunk. S akkor még csak pár érdekességet említettünk meg a gazdag programból. A színpadon a tánc nyelvén is szólnak hozzánk előadók. Zárásként tűzszínházi koprodukció során kap lángra a fesztivál jelképe, a főnixmadár – írta a veol.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!