Utazás előtt mindig legyünk körültekintők

2019. október 8.
Címkék :

Ian and Denise Feltham Londonból utazott vakációra Ibizára, ahol reményeik szerint törökfürdő, kutyabarát szállás és VIP-ellátás várja majd őket. A szállás árát, több mint 3 millió forintnak megegyező fontot, az utazás előtt kiegyenlítették, csakhogy a szállás egyáltalán nem létezett.

Odaérkezvén kénytelenek voltak szembesülni azzal, hogy a Las Boas elnevezésű szálláshely, amelyet lefoglaltak és kifizettek, nem létezik, a helyén egy magánház áll. A házban lakó férfi elmondása szerint rendre tűnnek fel turisták a könyéken a Las Boast keresve.

A házaspár azonnal az Airbnb-hez fordult, akik megdöbbenésükre azt válaszolták nekik, hogy kizárólag abban az esetben kaphatják vissza a pénzüket, ha a szálláshelyre érkeznek, de nem kapnak szobát.

Az Airbnb akkor csak visszakozott, amikor a The Times megkereste őket. A cég egyik szóvivőjük elmondta: „Az ügy kezelésében nem saját, magas elvárásainknak megfelelően cselekedtünk, így utólag elnézést kérünk a vendégektől és kifizetjük kárukat. A szállást levettük a weboldalunkról, amíg ki nem nyomozzuk az ügyet” – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!