Utasmentési gyakorlat a Bahartnál

2019. november 6.
Címkék :

Látványos tűzvédelmi gyakorlatot tart munkatársai számára a Bahart az egyik kompja fedélzetén.

A gyakorlat során egy a Kossuth komp fedélzetén szállított autó motorterében keletkezik tűz, amelynek észlelése után a hajó személyzete azonnal megkezdi a szabályok szerint szükséges intézkedések végrehajtását a tűz továbbterjedésének megakadályozására.

A helyzetet nehezíti, hogy az események hatására az utasok közül egy ember pánikba esik és a vízbe ugrik. Az érintett kimentésének megkezdésével párhuzamosan értesítik a közreműködő rendvédelmi szerveket a szimulált haváriahelyzetről.

A közreműködő katasztrófavédelmi szervek egységei gyorsan reagálva érkeznek a helyszínre. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata és az Önkéntes Tűzoltó Egyesület szakemberei elvégzik a vízbe esett ember kimentését és egészségügyi ellátását. Az életmentést követően a komp ismét elindul Tihanyrév irányába. A kikötést követően a révbe kiérkező tűzoltóegységek is becsatlakoznak az oltási munkába, amelyet sikeresen elvégeznek.

A szimulációs gyakorlattal a Bahart arra törekszik, hogy kompjain maximális biztonságban legyenek az utasok és az esetleges veszélyhelyzetekben gyors, szakszerű mentési akcióra, közbeavatkozásra számíthassanak, szükség esetén a katasztrófavédelem és vízirendőrök bevonásával – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!