Ultimate Waterman – a vizek királya

Zane_SchweitzerNapfény, tengerpart, és igazi bajnokok! Új-Zélandon rendezték meg az Ultimate Waterman bajnokságot, amelynek győztese a hawaii Zane Schweitzer lett, aki a 6 versenyszámból 3-at meg is nyert.

A bajnokság igazi kihívás még a legnagyobb sportemberek számára is. Minden egyes versenyszám a vízhez kötődik, így aztán a bajnok tényleg a vizek királya! A megmérettetésnek Auckland gyönyörű strandja, a Takapuna Beach adott otthont.

Az Ultimate Waterman cím elnyeréséhez 6 versenyszámban kellett bizonyítaniuk a résztvevőknek. A mindenre elszánt versenyzők SUP, longboard és shortboard szörfkategóriákban, paddleboard versenyen, 16 km-es kenuzásban, emellett víz alatti erőnléti futásban és úszásban mérték össze tudásukat.

The_8_competitor

A versenyszámok közül a víz alatti erőnléti futás és úszás újnak számít. E versenyszámban először a versenyzők beugranak egy medencébe, ahol 30 mp-ig a víz alatt várják a rajtot. Ezt követően – természetesen levegővétel lehetősége nélkül – 2 db egyenként 25 kg-os súlyzóval tesznek meg 25 métert a medence alján futva. A túlpartot elérve még nincs vége a versenynek, a súlyzókat a partra kell dobniuk és sprintelve vissza kell úszni a rajthelyere.

maxresdefault
„Életem minden egyes napján erre készültem, anélkül, hogy tudtam volna a verseny létezéséről – monda el a 22 éves Schweitzer. „Viszonylag későn, néhány héttel ez előtt értesültem a megmérettetésről, de nem tudtam nemet mondani – tette hozzá.

Eredmények:
1. Zane Schweitzer (HAW)
2. Danny Ching (USA)
3. Daniel Kereopa (NZL)
4. Connor Baxter (HAW)
5. Mark Visser (AUS)
6. Caio Vaz (BRA)
7. Manoa Drollet (TAH)
8. Kala Alexander (HAW)

Forrás: The Ultimate Waterman

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!