Újraindulhatnak a tengerjáró hajók?

Közel három hónapos kényszerpihenő után újra hetente közlekedik a Földközi-tenger nyugati medencéjében az MSC társaság zászlóshajója.

Miután az olasz kormány bejelentette, hogy a hajóstársaságok különleges egészségügyi és biztonsági protokollok betartása mellett újraindíthatják programjaikat, az MSC zászlóshajója újra heti rendszerességgel közlekedik a Földközi-tenger nyugati medencéjében.

Az MSC két hajója tavaly augusztus közepén egyszer már újraindult a Földközi-tengeren, a járvány második hulláma miatt hozott olasz kormányzati intézkedések miatt azonban november elején le kellett állniuk.

A mostani bejelentés értelmében az MSC Grandiosa vasárnaponként indul Genovából, majd kiköt Civitavecchia, Nápoly, Palermo és a máltai Valletta kikötőjében. A járaton érvényben lesznek azok a szigorú egészségügyi és biztonsági előírások, amelyeket a hajóstársaság illetékesei az olasz hatóságokkal közösen dolgoztak ki tavaly nyáron. Akkor az újraindulás során több mint 30 ezer utast fogadott a fedélzetén a társaság két hajója – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!