Újraépítenék Málta büszkeségét

2019. január 2.
Címkék :

Egy orosz építész acélból szeretné újra megépíteni Málta fő látványosságát, az Azúr ablak nevű természetes sziklahidat, amely egy 2017-es vihar során omlott le.

Az építmény pontosan ugyanakkora lenne, mint a kőhíd és a kőoszlop volt, a felületét pedig tükröződő acél alkotná. A Málta Szíve elnevezésű építmény belseje egy ötezer négyzetméteres kiállítótér lenne, amelyben öt, spirálban egymás fölött elhelyezkedő emeleten lennének a kiállítóterek, valamint lézershow, amelyben a spirál minden egyes lépcsőfoka az ezeréves máltai történelmet jelképezné.

A projekttervet már benyújtották a máltai hatóságoknak. Szvetozar Andrejev építész szerint a Málta Szíve „tökéletes emlékműve és szimbóluma lenne a modernitás és a természet, az idő és a történelem fúziójának, az emberi szellem és kitartás melletti hitvallás lenne”.

Az Azúr ablak 2017 márciusában omlott össze, miután korábban már több tanulmány is arra az eredményre jutott, hogy a kőhíd előbb-utóbb menthetetlenül össze fog omlani a természetes erodáló erők miatt, amelyek korábban létrehozták (a sziklaív akkor keletkezett, mikor két mészkőbarlang beomlott) – írta az index.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!