Újraélesztés a Balatonon

A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elsősegélynyújtói kezdték el az életmentést, majd a 6 perc alatt kiérkező tapolcai esetkocsi és a mentőhajó személyzetével együtt élesztettek újra egy asszonyt Szigligeten.bagyo
Tegnap este egy középkorú hölgy telefonon bejelentette, hogy a szigligeti strandon fürdőző társa eltűnt.

Mint kiderült, az asszony alkoholos állapotban ment a vízbe, akire a hívást követően néhány perccel két civil talált rá és élettelen állapotban húzták ki a Balatonból.

A szolgálatukat éppen befejező, a parton tartózkodó két fiatal strandi vízimentő azonnal elkezdte az újraélesztést. Eközben az ábrahámhegyi kikötőből a sürgősségi mentőhajót és a tapolcai esetkocsit indítottuk a strandra, akik néhány perc alatt a helyszínre értek.
Az asszonynál 12 perc után tért vissza a spontán keringés és a légzés, akit a sikeres újraélesztést követően a tapolcai esetkocsi stabil állapotban szállított a közeli kórházba.
A csapatmunkának köszönhetően Bajtársaink újabb életet mentettek. Ha a kiváló és jól képzett szakembereink nincsenek a helyszínen, és a két fiatal vízimentő nem kezdi el az újraélesztést, esély sem lett volna a sikerre.
Kérjük, hogy alkoholos állapotban soha ne menjenek a vízbe és figyeljenek egymásra!
A sikeres csapatmunkához gratulálunk a szakképzett személyzetnek!

Forrás: Országos Mentőszolgálat

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!