Újra világbajnok a Majthényi, Domokos páros

Tizenkettedik alkalommal lett világbajnok a repülőhollandi hajóosztályban a Majthényi Szabolcs–Domokos András páros, a balatonföldvári Spartacus Vitorlás Egylet versenyzői.

A magyar kettős az ezüst világbajnoki vándordíj mellé az ezüstsombrerót is megnyerte – ez a különleges trófea azt a párost illeti, amely a két legrosszabb futameredménye kiejtése nélkül is a legjobb eredményt éri el.

A 102 hajó részvételével az olaszországi Scarlinóban megrendezett vb utolsó napjára is maradt izgalom bőven. Az utolsó, kilencedik futamot nyolc pont előnnyel kezdték Majthényiék a második helyen álló Schwarz–Kirst páros előtt, és mivel a három döntő futamból is volt egy második kieső, így egy feladatuk volt csupán: a német hajó előtt kellett végezniük az utolsó futamban. A csata már a rajt előtt megkezdődött, a magyar páros aztán az első cirkálószakaszban is biztosan vezetett, ötödikként vették az első bóját, a németek huszadikként kerültek. Innen már kicsit nyugodtabban lehetett vitorlázni, figyelni a többiekre is, ezzel meglett a futammásodik hely, a németek tizennyolcadikak lettek, a dán Jorgen és Jakob Bojsen-Möller páros pedig nyert. Ezzel a dánok feljöttek az összetett 3. helyre.

A 2017. évi világbajnok tehát Majthényi Szabolcs és Domokos András lett, az ezüst a német Hans-Peter Schwarz–Roland Kirst, a bronz pedig a dán Jorgen és Jakob Bojsen-Möller párosnak jutott.

A VERSENY VÉGEREDMÉNYE

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!