Újra megnyitott az egyik legkülönlegesebb étterem

2019. május 24.
Címkék :

Az Äscher Mountain étterem az Appenzeller Alpokban, egy sziklacsúcson található. A páratlan panorámájú vendéglátóhely 1884-ben nyílt meg a túrázók számára, és hamarosan több elismerést is magáénak tudhatott.

Öt évvel ezelőtt az akkor viszonylag ismeretlen Äscher Mountain a világ egyik legérdekesebb étterme címet kapta az amerikai Huffington Posttól. A National Geographic pedig a világ legcsodálatosabb helyei közé sorolta a hegycsúcsra épített, igényes gasztronómiájáról híres hajdani turistapihenőt.


A díjaknak (is) köszönhetően a világ minden tájáról tömegesen érkeztek turisták. A régi, archaikus épület azonban nem volt felkészülve erre. A folyóvíz hiánya, és a megbízhatatlan energiaszolgáltatás miatt a tulajdonos az elmúlt szezon végén bezárta üzletét. A turisták azonban továbbra is látogatták a hegycsúcsot, a kilátás ugyanis változatlanul fantasztikus, és az étterem hiába zárt be, a hely legendássá vált.


Most egy új tulajdonos vette át az üzemeltetést, aki modernizálta a műszaki hátteret. Nem volt könnyű dolga, mert a hely UNESCO világörökségi helyszín. A környéken, barlangokban folytatott régészeti ásatások is korlátokat szabtak a korszerűsítésnek, valamint a vezetékes víz megteremtése is bonyodalmakba ütközött.


Az étlapon meghagyják a klasszikus svájci gasztronómiára építő menüt, a rösztit, a különböző sült kolbászokat és a hagyományos csokoládés desszerteket. Más érdekességgel is szolgálnak majd a vendégek számára: ilyen például a helikopterrel ideszállított zongora, valamint az 1940-es évekig vezetett, muzeális értékű vendégkönyv – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!