Újra dr. Kollár Lajost jelölték MVSZ-elnöknek

A végső döntést a sportági szakszövetség tisztújító közgyűlése hozza meg március 30-án.

Dr. Kollár Lajos érsebész professzor 2013 óta vezeti a Magyar Vitorlás Szövetséget (MVSZ)-t. „Rendkívüli öröm számomra, hogy újra jelöltek, mert így lehetőségem van rá, hogy folytassam azt a munkát, amelyet az előző olimpiai ciklusban elkezdtünk, és amelynek eredményei már megmutatkoztak olimpikonjaink sikeres szereplésében, az utánpótlásbázis szélesedésében és a magyar vitorlás sport anyagi és szervezeti hátterének megszilárdításában” – mondta dr. Kollár Lajos.

A tisztújító közgyűlésen a tagszervezetek által jelölt személyekre adhatják le voksaikat a vitorlás-sportegyesületeket képviselő küldöttek. A nyilvánosságra hozott jelöltlista szerint az elnöki pozícióra csak dr. Kollár Lajost, elnökségi tagnak pedig 13 személyt jelöltek.

Dr. Kollár Lajos pécsi érsebész, a Pécsi Tudományegyetem Érsebészeti Klinikájának társprofesszora, több tudományos és orvosi társaság elnöke. Jelenleg a a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Komplex Sport Teljesítménydiagnosztikai és Fizioterápiás Kutatóközpont vezetője.
Az MVSZ elnöke, akit 2016-ban a Magyar Érdemrend Tiszti Keresztjével tüntettek ki, fiatal kora óta vitorlázik, versenyez, a Tabu nevű klasszikus 40-es cirkáló tulajdonosa és kormányosa.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!