Újdonság: elektromos motorcsónak a Falcon Tenderstől

A brit Falcon Tenders bemutatott egy nyolcméteres elektromos hajót, amelyet a ThirtyC Yacht Design tervez és a Vita Power elektromos motorja hajt meg.

A fenntarthatóságra összpontosító „modernkori klasszikus” kismotorost a sportautókból kölcsönzött dizájnelemekkel és két különböző elektromos meghajtási rendszerrel szerelték fel. A kifinomult dizájn a ThirtyC-től származik, a meglehetősen sportos hajót teljesen egyedi külső festéssel és belső csomaggal kínálják. Az áramvonalas és függőleges orr jól ellensúlyozza a lépcsőzetes hátsó részt, amely horgonyzáskor ülőhelyként is használható. A hajó teljes felületét újrahasznosított tíkfa deszkázat borítja, míg az U alakú társalgó a párnázott ülések alatt tárolóhelyet rejt.

Mark Pascoe, a Falcon Tenders társalapítója és vezérigazgatója: „Az E8 egy izgalmas újdonság a portfóliónkban, örömmel dolgozunk együtt a ThirtyC-vel és a Vitával egy ilyen csábító ajánlaton.”

A Vita Power szerint ráadásul jelentősen megnőtt a kereslet a szuperjachtok motorosainak elektromos megoldásai és a fedélzeti nagy sebességű töltőinfrastruktúra iránt. Az E8 töltési ideje rugalmas: gyors egyenáramú töltéssel az akkumulátorok kapacitása húsz százalékról egy óra alatt feltornázható 80-ra, míg lassú töltéssel ugyanez 4-5 óra alatt érhető el. A végeredmény 30 tengeri mérföldes becsült hatótávolságot biztosít.

A ThirtyC sallangmentes, stílusos hajót akart létrehozni, ez a letisztult vonalakban valósult meg: „A Falcon E8 elegáns hajó a vendégek szállítására, de alkalmas arra is, hogy vízi játékszerként alkalmazzák” – mondta Rob Armstrong, a ThirtyC kreatívigazgatója.

A kismotoros utazósebessége 20, a végsebessége 30 csomó lesz, Ami azt jelenti, hogy 25 csomós tempó mellett mindössze 25 percig tart az út Nizzából Monacóba.

(fotók és forrás: boatinternational.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!