Újabb vitorláskikötő épülhet a Balatonnál

2019. január 15.
Címkék :

Révfülöp mindenkori vezetése folyamatosan dolgozik a vitorláskikötő létesítésének előkészítésén. Mostanra bebizonyosodott, hogy nincs környezetvédelmi akadálya a megvalósításnak.

„Szeretnénk egy olyan, mediterrán mintára épülő létesítményt, ahová vitorlással megérkezhet a vendég a városközpontba, kiléphet a partra, és máris bent van az utca forgatagában. Nincs kerítés, szögesdrót, kordon, építmények. A kikötő nem elvesz a közterületekből, hanem igenis hozzáad: 180 méter hosszú csodálatos sétányt mindenkinek, mély vízi horgászlehetőséget a pecásoknak. Azok a révfülöpiek, akik megengedhetik maguknak, hogy vitorlást, elektromos kishajót tartsanak, helyben hódolhatnak kedvtelésüknek. A keletkező jelentős bevétel hozzájárul, hogy adóterheink továbbra se növekedjenek, és Révfülöp fejlődhessen, szociális lehetőségeink bővülhessenek. Amellett a burjánzó nádast meg tudnánk állítani” – sorolta a kikötő előnyeit Kondor Géza, Révfülöp polgármestere.

Szólt arról, hogy a 2013 augusztusában kezdeményezett környezetvédelmi hatástanulmányt 2018 szeptemberében a másodfokú környezetvédelmi hatóság megfellebbezhetetlenül jóváhagyta, kimondva, hogy a környezetet a kikötő megvalósítása nem károsítja – írta a veol.hu.

(Fotó: veol.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!