Újabb turistavonzó esemény a Balatonnál

Hivatalossá vált, hogy a Balaton mellett rendezik meg a 2019-es magyarországi Red Bull Air Race-futamot, miután a szervezők közölték, Zamárdiba helyezték át a július 13–14-én megrendezendő versenyt.

Ez lesz a 13. Air Race Magyarországon, az eddigi versenyeket mind Budapesten tartották, ám Tarlós István főpolgármester 2019-re megtagadta a verseny rendezését, ezért kellett új helyszín után nézni. A lehetséges opciók közül gyorsan esélyessé lépett elő a Balaton és a Velencei-tó környéke, végül Zamárdi nyert.

A Red Bull Air Race világszínvonalú nemzetközi esemény, így nagy örömmel biztosítunk helyszínt a 2019-es magyar futamnak. A gyorsaságot és precíz repülési technikát ötvöző verseny mellett egész hétvégén változatos programokat kínálunk a család összes tagjának. Zamárdinak közel másfél évtizedes tapasztalata van a nagyszabású rendezvények koordinálása terén, a város adottságai pedig tökéletesen alkalmasak a Red Bull Air Race megrendezésére. A környezet és a gyönyörű látkép méltó lesz a verseny színvonalához, amely óriási hírverést jelent majd a településnek és az egész balatoni régiónak – mondta Csákovics Gyula, Zamárdi polgármestere.

A szervezők közlése szerint a budapesti versenyre vásárolt jegyek teljes összegben visszaválthatók az eredeti értékesítési helyeken, a Zamárdiba szóló jegyek értékesítését pedig rövidesen megkezdik – írta az index.hu.

(Fotó: Wikipedia, redbull.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!