Újabb titok a Titanicról

2016. október 25.

titanicMegérezte vesztét a legendás óceánjáró tisztje, Henry Wilde, akinek huszonkétezer fontért, vagyis közel nyolcmillió forintért keltek el a magánlevelei, amelyek hátborzongató részleteket tartalmaznak.


A férfi jó viszonyt ápolt a Titanic későbbi kapitányával, Edward Smithszel, akinek többször leírta, hogy rossz előérzete van az elsüllyeszthetetlennek hitt hajóról. A levelekből kiderül, hogy Wilde egyáltalán nem akart a Titanicon szolgálni és – jobb lehetőség hiányában – a kihajózás napján vállalta el az állást. – Sokkal szívesebben szolgálnék az Olympicon, de erre most nincs lehetőségem. Csalódott vagyok, és nem érzem magam kényelmesen ezen a hatalmas hajón. Különös, rossz érzés lengi körbe, még akkor is, ha mindenki szerint elsüllyeszthetetlen – áll az egyik levélben.

Henrywilde
Az aukciósház szerint a megtalált levelek rendkívül különlegesek. Wilde volt az egyik legjobban képzett hajós, aki végig sejtette, hogy valami történik majd. A beszámolók alapján a férfi hősiesen kitartott és folyamatosan mentette az embereket – írta a blikk.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!