Újabb szabadstrand lesz a Dunán: nyit az Arena Beach

2024. május 9.
Címkék :

Május közepétől vehetik birtokba a fürdőzők Bécs legújabb szabadstrandját, az Arena Beachet, amely több mint ezer négyzetméteren, homokos parttal várja a csobbanni vágyókat a Neue Donaunál.

A Duna-sziget és a Neue Donau több mint hatvan kilométeres, szabadon hozzáférhető partszakaszán több nemrég felújított, illetve újonnan kialakított szabadstrand várja a pihenésre, hűsölésre vágyókat. Ilyen a gyerekesek körében népszerű PiratBucht, a nemrég teljesen felújított CopaBeach vagy a Sunken City a Neue Donau másik oldalán, amely most újul meg. Május közepétől pedig az Arena Beach gazdagítja a sort.

A Neue Donau bal partján, a Kaisermühlenbrückétől sodrásirányban található öböl leginkább egy amfiteátrumra emlékeztet, gondozatlansága miatt azonban eddig csak a legelszántabbak használták. Most azonban homokos stranddá varázsolják.

Ehhez négyezer köbméternyi homokkal szórják fel úgy, hogy egy sekély partszakasz jöjjön létre. Az itt található gát támfaláról nyolc füves terasz vezet le a vízhez. Az árnyékról pedig további harminc frissen ültetett fa – hőségtűrő mezei juhar, ezüstfa és virágos kőris – gondoskodik. Az 1100 négyzetméteres szabadstrand sekély partszakaszával a családok számára lesz igazán ideális fürdőzőhely.

Míg más tartományokban privatizálják a vízpartokat, addig Bécs a lakosság számára vonzóvá és hozzáférhetővé teszi azokat. Nagyon örülök, hogy egy olyan helyen alakíthatunk ki kellemes fürdőzőhelyet, amely eddig kevésbé volt csábító a strandolók számára – mondta a beruházás kapcsán Ulli Sima városi tanácsnok.

(turizmusonline.hu)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!