Újabb két magyar lesz ott a tokiói olimpián

2019. december 6.
Címkék :

A már kvalifikált versenyzőink mellett Böröcz Bence versenybíróként, Fluck Benedek pedig versenyrendezőként vesz majd részt a 2020-as olimpia vitorlásversenyein.

Komoly sikere a magyar vitorlássportnak, hogy mind az olimpiai zsűri, mind a rendezőség tagjai közé meghívtak egy-egy magyar szakembert: Böröcz Bence a zsűriben, Fluck Benedek pedig a rendezőségben képviseli a magyar vitorlázást.

Böröcz Bence, lapunk, az Aqua Magazin állandó szerzője, 12 éve foglalkozik bíráskodással, 2012 óta a World Sailing nemzetközi versenybírójaként tevékenykedik. A világ legfiatalabbjaként fokozatosan vállalt és kapott egyre nagyobb feladatokat, számos ifjúsági osztály világ- és Európa-bajnokságán bíráskodott, majd 2014-ben a WS meghívta a nankingi ifjúsági olimpiára, 2016-ban a riói paralimpiai játékokra, a tavalyi összevont kvótaszerző vébén Aarhusban pedig a finn osztály vezetőbírója volt. Az idei ugyancsak kvótaszerző finndingi Eb-n a zsűri alelnökeként működött, a Laser osztály kvalifikációs világbajnokságán pedig a versenybíróság elnöke volt.

Fluck Benedek volt a főrendezője a 2017-es balatonföldvári finndingi világbajnokságnak és ő vezette az idei Palma de Mallorca-i Trofeo Princesa Sofia finnes rendezőcsapatát is. Ugyancsak főrendezőként jegyezte a Melges 24 osztály Európa-bajnokságát 2016-ban Hyères-ben, valamint a 2018 kora tavaszán ugyancsak Balatonföldváron rendezett Laser ifjúsági ebét és az idén szeptemberi repülő hollandi Európa-bajnokságot is.

A zsűri 27, a rendezői csapat 20 tagból áll. A kiválasztás során azok a szakemberek jöhettek szóba, akik nemzetközi minősítéssel rendelkeznek, 2016 szeptembere és 2019 augusztusa között bíróként, illetve rendezőként részt vettek az idei előolimpián, az aarhusi összevont WS-világbajnokságon, valamely olimpiai osztály világ- vagy kontinentális bajnokságán, illetve a világkupa-sorozaton – írta a hunsail.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!