Új szuperjacht a Sunseekertől

A brit Sunseeker eddig is gyártott szuperjachtokat, azonban mostantól még nagyobb figyelmet fordítanak a 100 láb feletti hajók ügyfélkörére.

A Sunseeker’s Superyacht Division rögtön a cég legújabb zászlóshajójával mutatkozik be. A nemes egyszerűséggel The 161 Yachtnak keresztelt, közel 50 méteres, háromszintes alumíniumhajó tökéletesen illeszkedik a két kistestvére által meghatározott dizájnvonalba.

Bár a Sunseeker 2000 óta 137 szuperjachtot szállított már le, a növekvő vásárlói igények teljesen új stratégiát kívánnak meg a cégtől. Hajóik jelentős részét továbbra is a GRP építi, így a korábbi szuperjachtok hajótestét is itt készítik és csak a befejező munkálatok készülnek a Pendennisben. Azonban az új, 161 lábas alumíniumhajót már teljes egészében az Icon építi. A projektre az elkövetkező három évben 60 millió fontot költenek.

A hajótestet – a klasszikus Sunseeker-jegyeket megőrizve – a Van Oossanen Naval Architects tervezte. Az innovatív Fast Displacement Hull Form nagyobb sebességet biztosít alacsonyabb fogyasztás és károsanyag-kibocsátás mellett. Az így elért 15-20 százalékos teljesítményjavulásnak köszönhetően a szokásosnál kisebb motorokat tudtak beépíteni. A Wolfson Unitnál végzett tesztek szerint a szabadalmaztatott Hull Vane technológia valóban forradalmi. A korábban tesztelt hasonló kategóriájú hajóknál 15 csomó feletti sebességnél 100-140 százalékkal hatékonyabb.

Az új zászlóshajó tervezése során fontos volt, hogy a tulajdonosok számára a lehető legnagyobb rugalmasságot kínálják a belső terek kialakításakor. Így lehetőség nyílik olyan extrák beépítésére is, amik csak a jóval nagyobb hajókon megszokottak, mint például a medence vagy a közvetlenül a vízre nyíló privát strand és bár együttese. A standard konfigurációban 5 kabinban 10 vendégnek lesz hely.

Teljes hossz: 48,35 m
Teljes szélesség: 9,25 m
Merülés: 2,10 m
Vízvonalhossz: 46,70 m
Max. sebesség: 20 csomó
Hatótávolság: 3500 mérföld

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!