Új szolgáltatást indít az MVSZ

A kezdeményezés célja, hogy a szövetség segítse a vitorlázó közösséget a szabályok következetes alkalmazásában. Bármelyik minősített MVSZ-es versenybíró a szabályokkal kapcsolatos kérdéseket tehet fel az MVSZ titkárságán keresztül, amelyekre egy alapos szabályismerettel rendelkező versenybírókból álló csapat, az úgynevezett Kérdezz&Felelek panel ad válaszokat.

A K&F panel nem jogosult a szabályok módosítására és az MVSZ weboldalán nyilvánosan közzétett válaszok nem tekinthetők hivatalos szabályértelmezésnek, abban az értelemben, ahogy a World Sailing Case Book annak tekinthető. A válaszokat publikálás előtt a szövetségen belül a versenyszabályok fordításával is megbízott Versenybíró Bizottság hagyja jóvá.

A szolgáltatás elindítását a World Sailingnek az a hasonló Q&A programja inspirálta, amely munkacsoportjának 2017 májusa óta Böröcz Bence, a Versenybíró Bizottság vezetője is tagja. „Nemzetközi tapasztalataim alapján bízom benne, hogy már középtávon is egy kiemelkedően hasznos szolgáltatást tudunk felépíteni, amely nemcsak azoknak a szakembereknek lehet segítségére, akiknek kevesebb lehetőségük van versenyeken részt venni vagy másokkal találkozni, hanem a szövetség szabályalkotó feladatát is tudja támogatni. Személyes élményeim alapján meggyőződésem, hogy mindezeken túl a K&F panelben végzett munka kiváló fejlődési és tanulási lehetőség is a tagok és a bizottságunk számára is. A kérdések körül folytatott viták ugyanis segítenek, hogy megismerjük egymás álláspontját, ami hozzájárul ahhoz, hogy a problémákat különböző nézőpontból is megvizsgáljuk” – kommentálta az új szolgáltatás elindítását Böröcz Bence.

A Versenybíró Bizottság döntése alapján, a magas szintű szolgáltatás megvalósítása céljából a K&F panelbe olyan kiváló szabályismerettel rendelkező versenybírókat kértek fel, akik nem tagjai a bizottságnak. A K&F panel jelenlegi összetétele: Gömöry Ágnes (vezető), Ignácz Károly, Náray Vilmos, Regényi Zsolt és dr. Szunyogh Zsófia (tagok).

A szolgáltatás részletei elolvashatók itt.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!