Új szabályok lesznek a Balatonnál

A balatoni strandokon új szabályok lépnek életbe. Siófokon strandjárőrök járják a partot, Balatonfüreden a vízi rendőrök ellenőriznek, a fizetős strandokon létszámkorlátozás lesz.

Siófok összes szabad és fizetős strandján számos óvintézkedés mellett lehet ezeken fürdeni és napozni. A fizetős strandokon egyenpólóba öltözött strandjárőrök dolgoznak, akik felhívják a vendégek figyelmét a kötelező távolság betartására. Szankcionálási jogkörük viszont nincs.

A fizetős strandokon a napozóágyakat úgy helyezik el, hogy a kötelező védőtávolság meglegyen közöttük. Létszámkorlátozást is bevezetnek, a Nemzeti Népegészségügyi Központ ajánlásait követve minden fürdőzőnek 16 négyzetmétert biztosítanak. Negyven százalékkal növelték a vízbejáró lépcsők számát, ezzel is csökkentve a torlódást. A pénztáraknál fertőtlenítő pontokat helyeznek ki. A lépcsők korlátait 30 percenként fertőtlenítik, a területen lévő mosdók, öltözőkabinok és öltözőcsigák óránként tisztítják. A jegyáraikat nem emelik.

Balatonbogláron megnyitották mind a hat szabadstrandot, a Buborék fizetős strand pedig június közepén népesülhet be.

Balatonlellén a Napfény strand június 12-én nyílik. Jóval kevesebb vendéget tudnak beengedni, amely a beléptetésnél sok kellemetlenséget szülhet, nem beszélve az óriási bevételkiesésről. A járványveszélyben a vízpermetes eszközök és a vízi játékok nem üzemelhetnek, így a strandon a csúszda, a medence igen, de az élményelemek nem működnek. Balatonlellén nem emelik a belépő árakat, viszont Csopakon hatvan százalékkal drágábban strandolhatunk, így az egyszeri belépő ára 1000-ről 1600 forintra emelkedik.

Három szabadstrandon és hat kijelölt fürdőhelyen fürödhetünk Fonyódon. A Panoráma strand mellett a városi és a bélatelepi is fizetős lesz, és június 15-től várják a fürdőzőket – írta a sonline.hu.

(képeink illusztrációk)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!