Új strand lesz a Balatonnál

A balatonfüredi Esterházy és Kisfaludy strand közötti kéthektáros területen egy új, strandként használható területet alakítanak ki több, korábban önálló telek összekapcsolásával.

Az önkormányzat 820 millió forintért vásárolta meg a telket, százmilliót saját forrásból, a fennmaradó 720 milliót pedig hosszú távú fejlesztési hitelből fizetik ki Az évi 1,2 százalékos, kedvező kamatozású hitel felvételét a kormány a napokban hagyta jóvá.

A most megvásárolt ingatlan melletti területen uniós pályázati forrásból parkosít a város. A Balatonfüredi Horgászegyesület tulajdonában álló 5100 négyzetméteres ingatlant, valamint az állami tulajdonban lévő, a Szívkórház vagyonkezelésében álló, Brázay strandként ismert, mintegy 6100 négyzetméteres területet összenyitja az önkormányzat.

Az említett telekalakítással és az újonnan megvásárolt területtel a két városi strand között egy jelentős partszakasz válik nyitottá. Azt egyelőre nem tudni, hogy a terület szabadstrandként, önálló fizetős strandként vagy valamelyik már meglévő strand részeként működik-e – írta a balatontipp.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!