Új sétány épül a Duna-parton

A XX. kerületi Kis-Duna-parton összefüggő korzót alakítanak ki a Gubacsi hídtól a Vizes játszótérig, mintegy 500 méter hosszan. A Duna-sétány a tervek szerint szeptemberben készül el.

A pesterzsébeti önkormányzata a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ pályázatának támogatásával újítja meg és nyitja egybe a jelenleg szétszabdalt, helyenként elhanyagolt Duna-parti területeket, mintegy 900 méter hosszan, egészen Soroksár határáig. Ebből most a Gubacsi hídtól a Vizes játszótérig (pontosabban a közösségi kert vonaláig) tartó fél kilométer hosszú, egybefüggő sétány készül el.

A Duna-sétány kulturált, esztétikus környezetben kínál majd víz- és természetközeli élményt mindenkinek. A közösségi terekkel, pihenőrészekkel, látványos stégekkel bővülő sétányhoz az eddigieknél könnyebb lesz lesétálni, hiszen a sósfürdő és a hotel közötti részen új lejárat is nyílik a partra.

A beruházás egyik leglátványosabb elemei a stégek lesznek – ezek részben cölöpökön álló „víziállások”, részben a Dunán lebegő „úszóművek”, amelyeken padok és nyugágyak csábítják majd a látogatókat a vízközeli pihenésre.

A sétány fő burkolata a térkő, a kis közösségi terek pedig jellemzően faburkolatot kapnak. A kialakításhoz illeszkedik az utcabútorok – padok, asztalok stb. – formaválasztása is. A sétány belépési pontjaira kerékpártárolók kerülnek, de a sétány alapvetően a gyalogosokat szolgálja ki.

A játszótér kicsit más kialakítást kap, de néhány új eszközt leszámítva főként a meglévő eszközök kerülnek vissza – felújítás után – a területre. Egy másik beruházás keretén belül fedett kültéri fitneszpark kerül a játszótér közelébe.

A munkálatok szeptember végéig tartanak. Ez idő alatt a partszakasz nagy részét lezárják, így nem lesz elérhető a Vizes játszótér és a Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógy- és Strandfürdő előtti terület, illetve a csónakházak előtti terület nagy része – írta a pesterzsebet.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!