Új motorosjacht-márka született Olaszországban

2023. december 17.
Címkék :

Legnagyobb modelljükből, a Santasevera 52-esből már kettőt eladtak csak a tervek alapján.

Új olasz jachtmárka lépett a piacra két, jelenleg építés alatt álló 52 lábas hajóval. A Santasevera teljesen új világot képvisel, a hajóit Francesco Guida tervezte, aki a márkanév alatt három hajót rajzolt meg, 40, 46 és 52 lábas hosszal. Közülük a 15,75 méteres Santasevera 52 lesz az első, amelyik vízre kerül. 5,05 méteres szélességének is köszönhetően a jacht elég nagy ahhoz, hogy két pár vagy egy család számára hétvégi hajóként funkcionáljon, de jól használható majd egynapos túrákhoz is.

A Santasevera olyan megoldásokat alkalmaz, amelyek néha ellentétesek napjaink uralkodó trendjeivel, de szerintük jobb hajózási élményt nyújtanak. Az 52-es például elveti a népszerű körbejárható kialakítást annak érdekében, hogy maximalizálja a szélvédő és a kemény tető által védett teret, nagy hangsúlyt fektetve a hajó hátsó fedélzetének használhatóságára.

Három ergonomikus kormányosi ülés található elöl – kettő a kormánynál a jobb oldalon, egy pedig a bal oldalon. A keménytető egy U alakú ülőhelyet is takar, alacsony – étkezőasztallá alakítható – dohányzóasztallal. Hátra egy kisebb kanapét és akkora napozóágyat építenek be, amin egyszerre négy ember is kényelmesen elfér.

A fedélzet alatti részen Guida gondoskodott arról, hogy a kiugró, lekerekített orr maximális térfogatot biztosítson. A tulajdonosi kabin kitölti a hajó teljes szélességét, fürdőszobája és zuhanyzója a hátrébb lévő kétágyas kabinnal közös. Bőséges a tárolóhely-kínálat, a stílus kifinomult, sötét vagy világos tölgyfa, természetes árnyalatú kárpitozással.

„A jó megjelenés és a kifogástalan arányok minden tervezésnél fontosak – mondja Guida. – De nem csak a tervező tollának ihletett suhintása teszi a sikeres jachtot. Apró részletek sokasága képes átalakítani a teljesítményt és »kellemes« helyett örömtelivé tenni az életet a fedélzeten. Az olyan feltűnésmentes funkciók, mint egy jól elhelyezett szekrény, egy kapaszkodó vagy egy fejtámla ergonomikus szöge, mindent megváltoztathatnak. Az esztétikának és a pragmatizmusnak ez az ötvözete az, ami megkülönbözteti a Santasevera márkát a többitől.”

A Santasevera 52 első két példányát már a tervek alapján értékesítették, az első hajótest 2024 nyarán kerül vízre, majd a szeptemberi cannes-i hajókiállításon debütálhat.

(forrás: ibinews.com, fotók: ibinews.com, top-yachtdesign.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!