Új márka mutatkozik be: Kraken

Kraken-MAINA Kraken egy egy egészen új márka, új-zélandi tervezéssel és Kínában történő építéssel. A gyárat egy angol üzletember és egy hongkongi vitorlázó alapította. Céljuk, hogy árban egy kimondottan versenyképes márkával álljanak elő a cirkálók piacán.
A első három modell, az 50, az 58, és a 66, amelyeket Dibley Marine tervezett, Xiamenben, a Hansheng üzemben készül. Ezt a gyárat egyébként számos más márka, köztük a Passport Yachts is használ hajójuk építéséhez.

Kraken-66

A legelső gyártmány, a 66-os, a White Dragon nevet fogja viselni, és már majdnem elkészült. A tulajdonosa a Kraken elnöke, Dick Beaumont lesz, aki egyébként előző hajójával közel 8 évig utazott és legalább 100 000 tengeri mérföld van mögötte.

Kraken-66xx

A hajón egyébként számos technikai újítást vezettek be. A kiel és a test elválaszthatatlanok egymástól, a hajótest szerves részét képezi. Már önmagáért beszél az a tény, hogy Laurie Davidson, aki az Amerika Kupa egyik vezető hajótervezője, számos technikai know-how-t is átadott az újonnan piacra lépő Kraken számára.

Kraken-Encapsulated-Keel3

Az ár tekintetében még pontos adatok nincsenek, azt azonban lehet tudni, hogy a sorozatgyártásban készült jachtoknál vélhetően drágábbak lesznek, azonban az Európában készült luxus cirkálóknál kimondottan olcsóbbal. Beaumont elmondása szerint az a cél, hogy minőség, újdonság kerüljön a piacra, azonban megfizethető áron.

Kraken 66 technikai adatok:
Teljes hossz: 20,12 m
Szélesség: 5,5 méter
Merülés: 2,01 méter
Súly: 37 750 kg
Vitorlák felülete: 177 négyzetméter

Kraken-3-Yachts-

 

Forrás: yachtingword.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!