Új látogatóközpont épül a Balatonnál

A balatonfüredi Lóczy-barlangnál látogatóközpont épül, bővül a Hegyestű geológiai bemutatóhely és a Salföldi Major fogadóépülete.

Bár jelenleg a koronavírus-járvány miatt nem fogadnak látogatót a nemzeti park látogatóközpontjaiban és bemutatóhelyein, az április közepén induló beruházás részeként a balatonfüredi Lóczy-barlang látogatóközpontjában interaktív beltéri és szabadtéri kiállítás és tanösvény, valamint helyi termékeket árusító ajándékbolt és helyi specialitásokat kínáló büfé várja majd a kirándulókat. A mintegy 400 millió forintos uniós fejlesztés várhatóan jövő februárra készül el.

A beruházás keretében részben akadálymentesítik a Hegyestű geológiai bemutatóhelyet, emellett játszótér épül és kültéri pihenőágyakat, padokat, asztalokat helyeznek el.

A Salföldi Majorban a fogadóépületet és a játszóteret bővítik, a nemzeti park élővilágát bemutató interaktív táblákat állítanak fel, a Tapolcai-tavasbarlang látogatóközpontban árnyékolót helyeznek el a játszótér fölé és többnyelvűvé fejlesztik az audioguide-rendszert – írta az MTI.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!