Új klasszikus van születőben

Július 4-én indul útjára először az Aegean 600 mezőnye, amelyik príma körülmények között vitorlázhat 600 mérföldes kört a görög szigetvilágban. Még fogadnak nevezéseket a regattára.

Az előnevezések alapján tudható, hogy a tizenkilenc indulni szándékozó nemzet tagjai igen változatos hajóflottával készülnek: ORMA trimarán, TP52-es és közepes méretű családi túrahajó egyaránt található a mezőnyben. Akinek pedig nincs sajátja, bérelhet a szervezőktől.

Nem véletlen az időpontválasztás, július elején ugyanis már beáll nyári menetrendjére a Meltemi (nappal Beaufort 3-5 az alap, ami felmehet 6-7-re, éjszakára pedig 3-asra mérséklődik), a Kikládok térségében észak-északkeletről, míg az Égei-tenger déli részén északnyugatról fúj. Keleten, a Dodekanészosz térségében reggel észak-északkeleti, ami délutánra észak-északnyugatiba vált. Mindezt háromnapos ciklusokban, és bár széltelen napra is van esély, az elég kicsi. A 30 fok körüli hőmérséklet és a 25 fokos tenger garantált, vagyis rövidnadrágban és pólóban teljesíthető a táv, legfeljebb éjszakára kell felvenni egy vízhatlan fölsőt.

A verseny bázisa az Athén közelében található Olympic Marine, ami vonzó csomaggal várja az indulókat, az útvonal pedig körbeöleli lényegében a teljes görög szigetvilágot.

Bővebb információk és nevezés a verseny honlapján.

Kedvcsináló előzetes:

YouTube video

(fotók és forrás: aegean600.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!