Új hajózási útvonalak a hurrikánok miatt

Az Irma és a Maria hurrikán által érintett Karibi-térségben változnak a hajótársaságok útvonalai, a lerombolt és veszélyes kikötőket nem érintik.

A Carnival Cruise Lines és a Royal Caribbean már szeptember 20-tól érvénybe léptette a módosított útvonalakat. Az Irma hurrikán után a Royal Caribbean Allure of the Seas kihagyja a St. Martin-i megállót, helyette Saint Kitts szigetén áll meg. A Maria hurrikán után viszont a Royal Caribbean kihagyja az Antiguát, St. Luciát és Barbadost is.

A Carnival Cruises elkerüli a Cay, St. Thomas, San Juan és Grand Turk kikötőit, helyette a Grand Cayman, Cozumel és más környékbeli helyeken áll meg, hajótípustól függően. A Carnival Glory, a Fascination és a Magic hajót szintén érintik a változások.

A sétahajóknál gyakran használt Half Moon Cay és Princess Cay kikötőjét lezárták és evakuálták. Szintén zárva tart a Key West kikötője, innen a hajók nagy része Miamiba és Tampába kényszerül.

A Norwegian Cruise Lines csak kisebb változásokat jelentett be. Az utasok a társaság honlapján folyamatosan nyomon követhetik a módosításokat – írta a turizmusonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!