Új hajóval mutatkozik be a Mercedes

2019. február 8.
Címkék :

Az új projekt a Miami Boat Show-n debütál, amelynek alapjait a Mercedes-AMG négyajtós GT kupéja szolgáltatta.


A Mercedes-AMG és a Cigarette Racing ismét jelentkezett, és bejelentették, hogy hamarosan újabb közös projektbe fognak. Az új hajóról mindössze annyit tudhatunk, hogy leginkább fényezése révén kötődik majd az AMG négyajtós GT kupéjához. Mivel a teljesítményadatok sem ismertek, csak tippelni lehet, ám aligha tévedünk, ha a GT 63 S változat 630 lóerejénél is többre számítunk.


Hogy nem tévedünk nagyot, azt abból gondoljuk, hogy a tavaly bemutatott, Mercedes-AMG One által inspirált hajónak a Mercury Racing négy vezérműtengelyes V8-as erőforrásainak köszönhetően 3100 lóerős teljesítménye volt, ami versenyüzemanyaggal párosítva 225 km/órás végsebességet eredményezett. Hagyományos üzemanyaggal a hajó erőforrásai 1350 lóerő leadására képesek, vagyis ebben az esetben a vásárlók 2700 lóerős teljesítményre számíthattak.

Amennyiben a séma a négyajtós GT kupé esetében is hasonló lesz, úgy a Cigarette Racing ismét két kulcsot kínálhat majd a hajóhoz. A Pleasure Key azok számára lesz tökéletes, akik az alapteljesítménnyel is beérik, a Race Key pedig a maximális teljesítményre vágyó vásárlók számára lesz nélkülözhetetlen kiegészítő. A hajó külső megjelenéséért a Daimler főtervezője, Gorden Wagener lesz a felelős – írta hu.motor1.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!