Új hajók jöhetnek a Dunára és a Balatonra

2019. október 29.
Címkék :

A Turizmus Summit konferencián Guller Zolátn, a Magyar Turizmus Ügynökség vezérigazgatója többek között bejelentette, hogy megkezdik az új dunai és balatoni hajók tervezését és gyártását.

Tavaly több mint másfélszer annyi turista érkezett Magyarországra, mint ahány lakosa van az országnak, a szálláshelyek bevételének növekedése meghaladta a világátlagot, a külföldi turisták száma az európai uniós átlag kétszeresére nőtt, a hazai négy- és ötcsillagos szállodák kihasználtsága pedig csaknem 80 százalékos. Globálisan naponta 14 millióan foglalnak szállást az interneten, 100 ezer repülőgép és 80 ezer turistahajó indul útnak a világban.

A Magyar Turizmus Ügynökség megkezdi az új dunai és balatoni hajók tervezését és gyártását, jövő nyáron Európa legszebb tűzijátékát szervezik meg, ősszel pedig megnyitják a dubaji világkiállítás magyar pavilonját. Támogatják a magyar divatot és a fesztiválokat, jelentősen fejlesztik Badacsonyt, Hévizet, és újabb turisztikai térségek kapnak támogatást.

A számítások szerint 2022-ig Magyarország eléri az 50 milliós vendégéjszakaszámot, és a turizmus 16 százalékkal járul majd hozzá a GDP-hez. Ettől kezdve már nem a teljesítmény folyamatos növelése lesz a legfontosabb cél, hanem az ágazatban dolgozók és a helyben élők életminőségének javítása a turizmus által – írta az MTI.

(fotó: pixabay)

Képeink illusztrációk

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!