Új fürdő épül Bábolnán

2018. október 9.
Címkék :

A Komárom-Esztergom megyei Bábolnán 35 éve találtak először gyógyvizet, de mindeddig nem hasznosítottak. Hamarosan azonban új fürdőt építenek.

A fürdő építését már két éve tervezték a városban, sőt az önkormányzat még egy fürdőnévadós pályázatra is buzdította a helyieket, de az csak mostanra derül ki, hogy valójában ki és mennyiért fogja valóra váltani a bábolnaiak régi vágyát. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent hirdetmény szerint a kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljáráson egy debreceni cég lett a befutó. A Cívis Légtechnika Épületgépészeti Kft. 1,81 milliárd forintért építi meg a strandot.


A zöldmezős beruházásban egy téli-nyári üzemmódban működő fürdőt húznak majd fel, amely a téli időszakban 250, a nyári időszakban pedig 500-600 vendég befogadására lesz alkalmas. A fürdőben két gyógy-, egy-egy termál-, élmény-, gyermekmedence, tocsogó és szaunatér lesz. Azt pontosan nem tudni, mikorra várható a nyitás, de a korábban megjelent hírek szerint a fedett termálfürdő átadása 2019 telén, a strandfürdőé pedig 2020 tavaszán várható – írta a dehir.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!