Új fejlesztés, amivel könnyebb a külmotorok kormányzása

A Dometic Marine új terméke kompatibilis a legtöbb külmotormárkával, integrálható a már működő rendszerekbe és érezhetően könnyebbé teszi a hajó manőverezését.

Mindegy, hogy pontonhajó, RIB, alumínium horgászcsónak vagy középkonzolos motoros, az elektromos kormánysegéd (Electric Power Assist Steering) a megoldás összes technológiai előnyével rendelkezik, azokat biztosítja a mechanikusan vezérelt erőforrások esetén is. Az új fejlesztés a járvány miatt a virtuális térben megrendezett IBEX kiállításon mutatkozott be mint megfizethető árú, könnyen felszerelhető eszköz. Egy darab a 90–200 lóerő közötti külmotorral felszerelt vízi járművekhez ideális, csökkentve a kormányzáshoz szükséges erőkifejtést, élvezetesebbé téve a száguldást.

A legtöbb nagy márka termékeivel összekapcsolható, részévé válik a mechanikus rendszernek, gyorsabb visszajelzést tesz lehetővé a motor és a kormány között, miközben a kormány tekeréséhez szükséges erőt állandó szinten tartja a teljes elfordulási tartományban. Beszerelése után a mechanikus kábel már csak az egységet irányítja, a motor elfordítását a segéd végzi.

Előnye a piacon található hasonló megoldásokhoz képest, hogy nem növeli a mechanikus kábelen és a kormányművön keletkező erőket, és ezzel növeli a rendszer élettartamát. Ha az elektromos segéd valamilyen hiba miatt nem működik, a beépített Failsafe System azonnal visszaadja az irányítást a mechanikus gépezetnek.

(fotó és forrás: Dometic Magyarország)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!