Új fázisba lépett az Aquarius II építése

2024. október 25.
Címkék :

A Royal Huisman Project 408 Aquarius II vitorlás jacht testének építése befejeződött, jöhet a fedélzet felszerelése, majd a tesztelés.

A Royal Huisman bejelentette, hogy a 65 méteres Project 408 Aquarius II vitorlás jachtot az építési csarnokból további fedélzeti munkákra és tesztelésre készen szállították el. A nagyteljesítményűnek tervezett ketch a 2018-ban épült első Aquarius vitorlás jacht utódja. A tapasztalt tulajdonosok már igencsak várják az új, a korábbinál is lenyűgözőbbnek ígérkező hajó átadását.

A jachtot ugyanaz a csapat építette, amelyik az elődjét, azonos igényességgel, igaz 45 százalékkal nagyobb térfogattal. Az eredmény egy olyan vitorlás, amely az időtlen stílust a legmodernebb technológiával és kiváló kézműves munkával ötvözi.

A jacht könnyű alumínium konstrukciója segítségével a Royal Huisman bemutathatta, mennyire elkötelezett az innováció határainak feszegetése, a nagy teljesítményű vitorlázás és a maximális kényelem iránt. A félhibrid meghajtás alkalmazása a fenntarthatóságra, a hatékonyságra és a környezetre gyakorolt hatás csökkentésére helyezi a hangsúlyt.

Jan Timmerman, a Royal Huisman vezérigazgatója megjegyezte: „Hálásak vagyunk, hogy a tulajdonosok ránk bízták álmuk megvalósítását, ennek a kivételes és igazán gyönyörű jachtnak a megépítését. Az Aquarius jól mutatja az innováció és az ügyfélközpontú megoldások iránti elkötelezettségünket mind a vitorlás, mind a motoros jachtok projektjei esetében. Minden egyes általunk épített szuperjacht az évtizedek során szerzett tapasztalatokból profitál, és pontosan a tulajdonos elképzeléseihez igazodik.”

Amszterdamba szállítását követően a Project 408 Aquarius II vitorlás jachtot előkészítik a projekt utolsó szakaszaira: jön a vízre bocsátás, a karbonárbócok és baumok felállítása-összeszerelése, egy sor tengeri próba, majd a hajó átadása.

(fotók és forrás: charterworld.com)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!