Új évad, új versenybírók

Alapfokú versenybírói tanfolyamot tartott a szövetség november utolsó hétvégéjén. A képzésen 26 leendő versenybíró vett részt.

A tanfolyamon a szabályok ismerete és magyarázata mellett ismertették a versenybírók minősítési rendszerét is, különös tekintettel a versenybírók magatartására. A tanfolyamon az elméleti ismeretek mellett fontos gyakorlati szempontokra is hangsúlyt helyeztek, versenyszituációkat elemeztek, sőt óvástárgyalást is modelleztek.

A tanfolyamot elvégzők írásbeli versenybírói vizsgát tehettek, amelyek kiértékelése még nem zárult le. „Akinek esetleg nem sikerült a vizsga, vagy közvetlenül a tanfolyam után nem tett vizsgát, a következő vizsganapon, 2019. január 27-én tehet vizsgát” – mondta a hunsail.hu-nak Böröcz Bence, az MVSZ versenybíró bizottságának vezetője, az Aqua Magazin állandó szerzője, akit a World Sailing két évre a világ vezető versenybírói közé választott.


Magyarországon jelenleg 101 minősített versenybíró dolgozik, így – figyelembe véve a fluktuációt – kifejezetten jól jön az utánpótlás, hiszen egyre több a verseny, a versenybírók leterheltsége jelentős.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!