Új díjat alapítottak a vitorlázóknak

Első alkalommal a július 6–8-ra meghirdetett hejőkeresztúri versenyen adják majd át az elismerést.


Az Expert-Fps Vitorlás Kupa alapítói az idén nemcsak a már kibővült (kalóz, finn, sikló) kategóriákkal induló hejőkeresztúri versennyel lepik meg a vitorlázás szerelmeseit. Díjat is alapítottak, amelyet első alkalommal a július 6–8-ra meghirdetett versenyen adnak át.


Az alapítók nevében dr. Hajdú László, az Expert cégcsoport vezetője elmondta: a díj évi odaítélését határozták el, a vitorlázás népszerűsítése, a sportág fellendítése érdekében. Az elismerés regionális, a kelet-magyarországi kötődés előfeltétele az odaítélésének. Megkaphatja szervezet vagy magánszemély és sportoló közösség is.


– Azokat kívánjuk díjazni, akik például sikereikkel öregbítik a sportág hírnevét, de edző, instruktor, sportvezető kiemelkedő teljesítménye vagy a támogatóként betöltött szerep is lehet alapja a jelölésnek, sőt azok az újságírók, akik kommunikációs aktivitásukkal hozzásegítik a sportágat népszerűsége fokozásához, szintén lehetnek jelöltek – összegezte dr. Hajdú László.


A díjat minden évben egy az alapítók képviselőiből és sportújságírókból álló grémium ítéli oda. A jelölteket e csapat állítja fel, de lehetőség van mások jelölésére is a verseny Facebook-felületén – írta a boon.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!