Új applikáció a vészhelyzet megelőzésére

A hajótársaság megoldást talált a biztonságos távolság megtartására a hajóin. A Muster 2.0 applikáció kiváltja mentési gyakorlatot.

Ez azt jelenti, hogy a mentési gyakorlat miatt az embereknek nem kell összetorlódniuk a gyülekezőállomásokon, ehelyett a gyakorlatot az utasok a saját mobileszközük támogatásával végezhetik el.

A mentési gyakorlat minden hajóút kötelező biztonsági eleme. A célja, hogy az utasok megismerjék azokat a biztonsági előírásokat és teendőket, amelyeket egy vészhelyzet esetén követniük kell. Mivel ezeken a gyakorlatokon minden utasnak részt kell vennie, így a koronavírus-járvány idején a távolságtartás nehezen lenne kivitelezhető.

A Royal Caribbean applikációja lehetővé tetszi, hogy az utasok gyülekezés nélkül megismerjék a szükséges szabályokat. Az ingyenesen letölthető app megmutatja a hajó azon pontjait, ahol vészhelyzet esetén gyülekezni kell, valamint a mentőmellény használatához szükséges utasításokat.

Az applikáció használata alól nincs kibúvó, az utasoknak fel kell keresniük a gyülekezőállomásokat, ahol a személyzet tagjai ellenőrzik, hogy minden lépést elvégeztek-e az appon belül – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!