Tyúk a fedélzeten

Tyuk_a_fedelzetenVan olyan szerencsés macska, amelyik a fél világot látta már, erről írtunk cikket. De most még tovább tudjuk fokozni, van olyan tyúk is, amelynek ez megadatott. Monique, mert ez a neve, a Kanári-szigeteknél csapódott a hajóshoz, aki egyébként egyedül tervezte utazásait.

A tyúk azonban a fedélzeten ragadt, így most kettesben utaznak. Az eredeti tervek szerint a 24 éves vitorlázó, Guirec Soudée élelemnek szánta a tyúkot, azonban idővel úgy megkedvelte, hogy mára elválaszthatatlan társak.

YouTube video

Egyébként igen sok helyen jártak már, hiszen Soudée Yvinec nevű vitorlásával a telet az Arktiszon töltötte teljes elszigeteltségben. Jelenleg a Disko-öböl környékén járnak Grönlandnál, kommunikáció és mindenféle segítség nélkül. Kalandjairól egyébként a francia fiú blogot ír, jelenleg már 29 000 követője van.

Tyuk_a_fedelzeten
Annyit érdemes tudni  Soudée-ről, hogy Côtes-d’Armor-ban született, és már gyermekkorában is imádta a szokatlan helyzeteket, újdonságokat. Miután 13 iskolát is kipróbált, teljesen feladta a tanulást, 18 évesen eladta motorkerékpárját, amelyből vett egy jegyet Ausztráliába, hogy kalandot keressen magának. Összesen 200 euró volt a zsebében és egy szót sem tudott angolul…

Tyuk_a_fedelzeten

Kezdetben mindenféle munkát elvállalt, közben egész Ausztráliát átutazta, és elmondása szerint már akkor felejthetetlen kalandokat gyújtött. 20 éves korára pedig lett annyi megtakarítása, amelyből valóra tudta váltani álmát: vett egy vitorlást, amellyel megkezdte világraszóló kalandját.

Tyuk_a_fedelzeten
Forrás: yachtingword.com

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!