Turistarekord Hajdúszoboszlón

Hajdúszoboszlón tavaly tovább nőtt a vendégforgalom, és továbbra is érezhető a belföldi vendégek túlsúlya.

A településen a tavalyi év folyamán 1,35 millió vendégéjszakát regisztráltak a szállásadók, ami több mint 27 ezerrel több, mint 2018-ban. Továbbra is jellemző a magyar vendégek túlsúlya, a belföldi vendégek aránya a vendégszám alapján 64, míg az eltöltött éjszakák alapján 59 százalék volt. A városba látogató turisták száma is minden korábbi adatot felülmúlt, 2019-ben 412 590 főt regisztráltak a szállásadók.

A vendégek átlagos tartózkodási ideje stagnált 2019-ban (3,28), ez összhangban van az országos tendenciákkal, amely jól mutatja az utazási szokások változását. A tavalyi adatokkal összehasonlítva 2 százalékos volt a növekedés a vendégszám- és a vendégéjadatokban is.

Hajdúszoboszlóra tavaly is lengyel, román és szlovák vendégek érkeztek a legtöbben és a legtöbb vendégéjszakát is ezekből az országokból regisztrálták. Az orosz és az ukrán beutazás tovább erősödött. Különösen az ukrán növekedés kiemelkedő, ők 40 százalékkal több vendégéjszakát töltöttek el a fürdővárosban 2018-hoz képest – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!