Turistahajón adják be a vakcinát

Oltópontot rendeztek be a Boden-tó partján fekvő három svájci város több ezer lakója számára egy 89 éves, a koronavírus-járvány miatt üzemen kívül lévő utasszállító hajón.

Az 500 fő befogadóképességű MS Thurgau rendszerint turistákat és ingázókat szállít Európa harmadik legnagyobb taván német és svájci városok között, és a következő hetekben Romanshorn, Arbon, valamint Kreuzlingen lakosainak úszó oltási központja lesz. A kanton vezetői nagyra értékelték, hogy a hajó gyakorlatilag kikötőtől kikötőig utazhat, egyes helyiek máris vakcinavaporettónak becézik. Thurgau kanton eredetileg buszokban akart oltópontokat berendezni, de a végül a „nyugalmazott” turistahajó mellett döntöttek.

Az MS Thurgaun két oltópontot rendeztek be, ahol óránként 24, ötpercenként egy-, illetve egy hétórás napi műszak alatt 168 embert tudnak beoltani. Amint több oltóanyag érkezik Svájcba, az oltópontok számát várhatóan nyolcra növelik. Az MS Thurgau fedélzetén kizárólag a Moderna amerikai biotechnológiai cég vakcinájával oltanak, mert a tízadagos ampullákat könnyebb a hajó szűk helyiségeiben előkészíteni – mondták el az orvosok.

(MTI)

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!