Turistacsalogató látványosság épül Hévízen

A Hévízi-tó átfogó tóvédelmi programjának megvalósítása során újabb attrakcióval bővül a település szabadidős turisztikai kínálata. Többek között lombkorona-kilátó épül, tanösvényeket alakítanak ki, illetve megújítják a tó zsiliprendszerét.

Csaknem teljesen elkészült a véderdőben futó tanösvény, amely kellemes sétára, kirándulásra, sportolásra invitálja a helyieket és a vendégeket, megismertetve velük a csaknem érintetlen őstermészet szépségeit. A rekonstrukciós munkák során frissül és bővül az erdő fa- és növényállománya, megújulnak a véderdő sétányai és új információs táblákat helyeznek el az utak mentén.

Az északi kifolyónak szélesítik a medrét, sőt kisebb kanyarulatokat is kialakítanak, hogy az idelátogatók jobban megfigyelhessék a Hévízi-tó partját övező jellegzetes fás-lápos terület élővilágát. Új padok, szemetesek is kerülnek a sétányok mellé, valamint felújítják a patakon átívelő hidakat és a „felső” erdőben található lépcsőket is.

A „felső” véderdőben, amely a hévízi kórház és az Ensana Thermal hoteli között húzódik, 24 méter magas lombkorona-megfigyelő tornyot alakítanak ki. Innen nemcsak az erdőre, hanem a Hévízi tóra is csodás panoráma nyílik majd. A munkák ősszel zárulhatnak le – írta a travelo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!