Turistacsalogató helyek Montenegróban

2020. június 28.
Címkék :

Egyre többen keresik fel Horvátország déli szomszédját, nemcsak repülővel vagy autóval, hanem hajóval is. Bemutatunk néhány csodálatos látnivalót, amelyet mindenképp érdemes megnézni, ha Montenegróban nyaralunk.

Kotor vára
Talán a leghíresebb látnivaló Kotor vára és a Kotori-öböl. A várat a Velencei Köztársaság építette, miután 1453-ban Konstantinápoly elesett és a Török Birodalom elindult Európa felé. A várat hatalmas fal veszi körbe, amely 4500 méter hosszú, a magassága 20 méter.
Ha felmászunk a várfalon, a domboldalból csodálatos képeket készíthetünk Kotor óvárosáról. Ha nyáron tesszük meg ezt az utat, egy palack hideg vizet mindenképpen vigyünk magunkkal, mert megterhelő a vármászás a nyári kánikulában.

Gospa od Škrpjela templom
Még maradunk a Kotori-öbölben, csak egy kicsit elhajózunk Kotor óvárosától. A tó kellős közepén fekszik a Gospa od Škrpjela templom, amely ez az egyik legmisztikusabb, legkülönlegesebb látnivaló Montenegróban.A szemközti Perastból és Kotorból szerveznek hajókirándulásokat ide.

Tivat strandjai
Tivat alapvetően két dologról híres. Egyrészt itt található a Porto Montenegró nevezetű kikötő, amely az Adria egyik legnagyobb privát hajós kikötője, hajójavító üzeme, másrészt igényes strandok találhatók itt. A várostól csupán pár kilométerre fekszik a repülőtér, amely a montenegrói tengerpart kapcsa Európával és a világgal. A luxusjachtok szerelmeseinek érdemes felkeresniük a kikötőt is, ahol kigyönyörködhetik magukat a hajócsodákban.

Budva vára és a tengerpart
Az első tengerparti nagyváros és idegenforgalmi látványosság Budva óvárosa és tengerpartjai. A település egy kis félszigeten kezdett kialakulni, és már a római korban is helyőrség volt itt. Igazi erődítménnyé pedig a Velencei Köztársaság idején vált. Ma Montenegró legismertebb tengerparti városa. Nagyon szép látnivaló a történelmi óváros, illetve a sarkában lévő Ricardova glava strand.

Sveti Stefan szigete
Montenegró látnivalói közül Sveti Stefan kis szigete a legnépszerűbb úti cél. A sziget nemcsak festői szépségéről híres, hanem arról is, hogy egy igazi luxusszálloda-komplexum. Ez a legdrágább hotel az egész Adrián. Brad Pitt és Angelina Jolie kedvelt nyaralási helyszíne volt.

Petrovac
A városka fő látványossága, a város északi fokán fekvő Kastel Lastva nevű erőd. Ezt is a velencei–török háború idején építették. Ma egy étterem üzemel a teraszán. Ha megebédeltünk, pihenjünk vagy csobbanjunk egyet Petrovac homokos strandján.
Petrovac egy vendégszerető kisváros, amely előtt egy hatalmas, elkerített, homokos strand található, és sokszor nagy, méteres hullámokkal hívogat a tenger – írta a horvatorszaginfo.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!