Turistacsábító attrakciók Horvátországban

2019. február 11.
Címkék :

Függőhíd épül a Krka kanyon felett, sőt egy panoráma üvegalagutat is kialakítanak a Sibeniktől nem messze lévő Primosten üdülővárosban.

Kresimir Sakic, a Krka Nemzeti Park igazgatója számolt be a 462,5 méter hosszú függő gyalogoshíd projektjéről, amely a Krka kanyon felett köti össze a Necven és a Trosenj középkori várat. Ez a harmadik leghosszabb gyalogoshíd lesz a világon és a második leghosszabb Európában, és 140 méter magasan függ majd. A tibeti stílusú függőhidat másfél-két éven belül kezdik építeni, attól függően, hogy mikorra sikerül kijárni az építési engedélyt és elkészíteni a teljes dokumentációt. A tájba való beilleszkedés miatt egy viszonylag laza szerkezetű függőhíd építését tervezik. A szélessége 160 centi lesz, amely teljesen megfelel a kétsávos gyalogutak szélességének.

Primosten városában az önkormányzat egy hatvan méter hosszú és hat méter széles panorámaalagút építésébe fogott, ami a tengerszint alá, 18 méter mélységbe kalauzolja el a turistákat. A nem mindennapi séta során üvegfalon keresztül lehet majd megcsodálni az élővilágot. A városi tanács az idei költségvetésben mintegy másfél millió eurót (477 millió forint) hagyott jóvá a projekt kivitelezésére. A Porat-öbölben épülő alagútban a tervek szerint egy víz alatti étterem is helyet kap, így a város felveheti a versenyt a világ legnépszerűbb üdülőhelyeivel – írta a turizmus.com.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!