Tündérmese sok-sok munkával (video)

Érdi Mári 18 évesen kint lesz a riói olimpián. Karrierje úgy alakul, mint egy tündérmese, megállás nélkül gyűjti be a díjakat és az elismerésre méltó helyezéseket. És mi van e mögött? Elképzelhetetlenül sok munka, kiváló szakmai segítők, a család és sok-sok mosoly.

Sikereiről és a vitorlázással való kapcsolatáról ezúttal nem Magyarországon, hanem a Lausanne-ban, a Word Sailing központjában mesélt. A szervezet a hétvégén tartotta féléves értékelő gálavacsoráját, amelynek Érdi Mári volt az egyik főszereplője. Az elhangzott kérdésekre elmondta, hogy kezdetben természetesen hazai rendezésű versenyeken vett részt, majd jöttek a külföldi megmérettetések. Korosztályos bajnokságokon sikert sikerre halmozott, majd a felnőtt mezőnyben is megmérette magát, sikerrel. Nem gondolta volna, hogy most az
olimpiára fog készülni.

Lausanne_Erdi_Mari

És hogy miért Érdi Mári volt az est egyik főszereplője? Mert a világszervezet úgy véli, hogy ő testesíti meg mindazt a sportágban, amellyel a vitorlázás élmezőnyébe lehet kerülni. Érdi Márit egyetlen cél vezérli, elérni a legmagasabb szintet: olimpiát nyerni. Tudja, hogy ez nem lesz egyszerű feladat, de hiszi, hogy ha megfelelően felkészül és koncentrál, akkor valóra válthatja álmát.

Forrás: saliling.org

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!