Továbbra sincs megoldva a Velencei-tó problémája

2023. november 10.
Címkék :

A pátkai tározó leeresztése még várat magára, a tervezett ideiglenes átkötő csatorna építési engedélyére pedig fellebbezés érkezett.

A pátkai tározó leeresztésének kérdése továbbra sem eldöntött, noha arról folyamatosak az egyeztetések. A Közép-dunántúli Vízügyi Igazgatóság azt remélte, hogy október végére konkrét válaszokkal tudnak szolgálni a kérdésben, ám a pátkai tározó üzemrendjével kapcsolatban továbbra is zajlanak az egyeztetések az érintettek között.

Korábban szó volt azonban egy ideiglenes átkötő csatorna kivitelezéséről, amely lehetővé tenné, hogy a tározóból a víz „elkerülő” úton, így jelentősebb tisztulási folyamatokon átvezetve juthatna el a Velencei-tóba. Ennek a terveihez az érvényes vízjogi létesítési engedély kiadására – a vízjogi engedélyezési eljárás lefolytatása után – október 17-én sor került.

Persze hasonlóra már volt példa, így lehetett sejteni, hogy a tizenöt napos fellebbezési időt ki kell várni. Véglegessé válása ugyanis csak az ezt követő 15 nap után történhetett volna meg, amennyiben nem érkezik fellebbezés. Ám mivel a vízjogi létesítési engedélyre fellebbezés érkezett, így az nem végleges, tehát a munkálatok nem kezdődhetnek meg – írta a feol.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!