Továbbra is orosz előny a Dragon-Eb-n

2018. június 1.
Címkék :

A balatonfüredi Dragon-Európa-bajnokságon összetettben az Annapurnát irányító orosz egység vezet. A Johannát irányító legjobb magyar csapat a 11. helyről várja a folytatást. Az amatőr értékelésben a Tenke Péter vezette magyar hajó, a 7arts pedig a 3. helyen áll.

Csütörtökön folytatódott a balatonfüredi Dragon-Európa-bajnokság: az időjárás nem volt az igazi, szél ugyanis alig volt. Végül kora délután sikerült elindítani az első futamot, amely egyben az Európa-bajnokság hatodik etapja volt. Mindössze 3-5 csomós szélben a csapatok igyekeztek a szélcsíkokat megtalálni a gyorsabb haladáshoz. A szélre jellemző, hogy több pályarövidítés után a leggyorsabbaknak is 2 óra kellett a befutáshoz.

A gyenge szeles futamot végül az Anatolij Loginov, Alekszander Salagin és Vagyim Statszenko alkotta trió nyerte Annapurna nevű hajójával. Győzelmükkel az összetettben is vezetnek, előnyük azonban mindössze három pont német Jens Rathsack kormányozta, monacói színekben nevezett hajó (Jeanie) előtt. Az Európa-bajnoki cím sorsa a hátralévő legfeljebb két futamban valószínűleg közöttük dől majd el. A bronzéremért pedig várhatóan az orosz Dmitrij Szamohin (Rocknrolla) és a brit Ivan Bradbury (Blue Haze) vezette hajó között lesz nagy küzdelem.


A legjobb magyar csapat, a Johanna nevű hajóval versenyző Kis-Szölgyémi Ferenc, Vezér Károly és Kiss Tamás a 11. helyről várja a pénteki folytatást. Az amatőr értékelésben Tenke Péter, Varga István és Szörényi Ádám hajója, a 7arts összetettben a harmadik. Előttük áll a svéd Karl-Gustaf Löhr vezette csapat és az egyik német hajó.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!