Továbbra is a Balaton a legnépszerűbb

A külföldi úti célok közül az európai országok, a belföldiek közül pedig a Balaton a legnépszerűbbek. A belföldi szállodaválasztásnál a kirándulási lehetőségek, a barátságos kiszolgálás, a bőséges és egészséges ételkínálat, valamint a többgenerációs programlehetőségek számítanak a legfontosabb szempontnak.


A magyarok közül a legtöbben (39 százalék) évente egyszer mennek pihenni, de sokan vannak olyanok (38 százalék), akiknek évente több alkalommal is van erre lehetőségük – derül ki a hévízi NaturMed Hotel Carbona megbízásából a 18–59 éves korosztály körében végzett országos reprezentatív kutatásból. Két-három évente a megkérdezettek közel 6 százaléka, négy-öt évente 3 százalékuk, hatévente vagy ritkábban pedig szintén 3 százalékuk megy pihenni. A válaszadók 11 százaléka jelezte, hogy soha nem utazik el kikapcsolódni.

A megkérdezettek közül a legtöbben, 32 százalék kizárólag belföldi célpontot, 26 százalék pedig csak külföldi desztinációt jelölt meg (4 százalék külföldre és belföldre egyaránt utazik). Itthon a Balaton a legnépszerűbb, a megkérdezettek 21 százaléka ide megy kikapcsolódni. A legnagyobb hazai tavat jóval leszakadva a Közép-Dunántúl, Észak-Magyarország és a Dél-Dunántúl követi. A külföldi úti célok közül az európai országok a legnépszerűbbek (az összes válaszadó 23,2 százaléka választ ilyen desztinációt).


A kutatásból az is kiderül, hogy a belföldi hotelek kiválasztásánál melyek a legfontosabb szempontok: a legtöbben a kirándulási lehetőségekre (51 százalék), a barátságos kiszolgálásra (50 százalék), valamint a bőséges és egészséges ételkínálatra (41 százalék) voksoltak. Sokan vannak olyanok is, akik a többgenerációs programlehetőségeket (36,4 százalék), a minőségi wellness-szolgáltatásokat (30,6 százalék) és a szabadtéri élményfürdőt (26,8 százalék) jelölték meg mint a szállodaválasztásban fontos szempontokat.


Július második és augusztus első felére esik idén is a legerősebb nyaralószezon a Carbona kutatása alapján: a válaszadók közül a legtöbben (35 százalék) július második, valamint augusztus első felére (22 százalék) időzítik idei nyaralásukat – írta a turizmusonline.hu.

   - ha tetszett, ajánld másoknak is!